En dag på Åhusgården

Väckning
En dag på Åhuslägret börjar alltid med att rumsledaren kommer och väcker konfirmanderna. Alla duschar och gör sig i ordning för att äta frukost tillsammans i matsalen. 

Morgonbön
Efter frukosten borstar alla tänderna och sen är det dags för morgonbön. Ledarna spelar teater på olika berättelser ur bibeln. 

Konfirmandlektion
Efter morgonbönen har vi konfirmandlektion. Konfirmandundervisningen blandar samtal, musik och teater. Ungdomarna jobbar två och två, en konfirmand med och en utan intellektuell funktionsnedsättning och hjälper varandra under lektionen!

Middag
Klockan 12.15 är det dags för mat! Vi sitter tillsammans i matsalen och äter, pratar och skrattar ihop.

Siesta
Under siestan har vi en kortare rast. Då får man göra lite vad man vill. Till exempel spela pingis, rita, vila eller snacka med de nya kompisarna. 

Eftermiddagsprogram
Efter siestan brukar vi ha något kort program, det kan vara en promenad i skogen, musik, samtal eller bad om det är fint väder.

Femprogram
På eftermiddagarna brukar vi ha lite mer praktiska program. Konfirmanderna blir uppdelade i lag, ungefär som patruller inom scouterna. Då får man prova på lite olika saker varje dag. De olika programmen kan till exempel vara scouting, bad, tenn & gympa, batik och kvällsprogram. Det är kul! 

Kvällsmat
Sen äter vi kvällsmat tillsammans med kompisarna i laget. Det är jättegod mat på Åhusgården!

Pärmdags
På pärmdags fortsätter vi med lektionerna om livet och kristendomen. 

Kvällsprogram
Det laget som under eftermiddagen hade “Kvällsprogram” som aktivitet får visa upp det de har övat in. Det kan vara teater, dansshow, musik-quiz eller någon annat roligt!

Kvällsfika
När kvällen kommer varvar vi ner med att äta kvällsfika tillsammans i matsalen. Det är mysigt att äta en macka och dricka en kopp te medan man pratar om dagen som gått. 

Aftonbön
Vi avslutar dagen i Åhus kyrka eller i kapellet på gården genom att ha aftonbön. Då sjunger vi fina sånger, tänder ljus och avslutar dagen med en lugn och stilla stund. 

Kramrunda
Innan vi går och lägger oss samlas alla i en ring ute på gräsmattan på gården och kramar varandra godnatt!

Godnatt
Tillsammans med sina rumskompisar och rumsledaren, gör man sig iordning för att gå och lägga sig. Vi borstar tänderna samtidigt som vi pratar och lär känna varandra. 

Ledarsamling
Efter att ledarna har sagt godnatt och sjungit en godnattsång sitter de i ett rum bredvid villorna där alla sover och har samling. Om man har svårt att sova, vill ha en extra filt eller behöver hjälp med något kan man gå in och hämta en ledare där. 

Rättigheter 
Foton, bilder, texter och layout får inte kopieras eller användas utan medgivande från Föreningen Åhuslägret.