Våra vänner i Kimilili, Kenya

Foto: Ture Göransson

Föreningen Åhuslägrets vänner i Kimilili i Kenya, och särskilt barnen på Gustafs barnhem, behöver oss i denna svåra tid. 

Vi brukar samla in stöd till dem genom kollekt under sommarens läger. Nu när vi inte kan ha läger så vill vi ändå sträcka ut händerna till varandra och gemensamt göra en insamling digitalt. 

Coronapandemin som drabbat hela världen har vänt upp och ned på mycket. I Kenya infördes hårda restriktioner och skolorna är fortfarande stängda. Gustafs barnhem är satt i karantän och alla barnen på Gustafs barnhem har varit hemma under hela perioden. Barnen får inte vistas utanför området och inga besök tas emot. Barnen får undervisning via TV, radio och digitalt. Extra resurser behövs för att kunna hjälpa barnen att fullfölja skolarbetet hemifrån och att fylla dagarna med sysselsättning. För eleverna som går i särskola är hjälpen med skolarbetet hemma extra viktig. I Kenya stiger priserna och det kan på sikt bli svårt att få tag i mat och andra förnödenheter. Då barnen är hemma på heltid går det åt mer mat mm och kostnaderna ökar. 

Du som kan, var med och stötta barnen och ungdomarna genom att skänka en gåva till Svenska Mount Elgon Föreningen. 

Swish 1230985374, Bankgiro: 798-4941. Märk inbetalningen med Åhuslägret. 

Vi kan inte träffas i sommar, men vi kan ändå ha gemenskap genom att tillsammans hjälpa till. Vi önskar er alla allt gott!

Foto: Ture Göransson