All saints club

Gemenskapen fortsätter.

Under lägret har konfirmanderna kommit varandra mycket nära. För att vänskapen ska kunna fortsätta att utvecklas anordnas efter Åhuslägret flera återträffar.

Under terminerna anordnas varje vecka All Saints Club, kallad klubben. All Saints Club består av ungdomar som konfirmerats på Åhuslägret och som träffas i Allhelgonakyrkan i Lund på onsdagar kl 18-20. Klubben ordnar också påskläger, höstläger och håller i gudstjänster.

All Saints Club samlar ungdomar från de tre senaste årens konfirmander varje onsdag utom skollov kl 18-20. En onsdag i månaden är det stormöte, och då är alla som konfirmerats på Åhuslägret välkomna.

Uppdatering om verksamheten på grund av Coronaviruset
All Saints Club har haft uppehåll under våren 2020 med hänsyn till Corona. Nu startar verksamheten igen, med första träffen den 2 september 2020.

Under hösten 2020 är All Saints Club bara öppet för ungdomar som gått på Åhuslägret 2019 och 2018. Vi kommer på grund av smittrisken inte att ha stormöten, alltså träffar för ungdomar som gått på lägret tidigare än 2018. Vi hoppas komma igång med stormöten till våren, men vi måste avvakta och se hur det går med Coronapandemin.

För att All Saints Club ska fungera kommer vi att följa nya rekommendationer och rutiner. Vi längtar efter att ses men det är viktigt att vi alla tar det försiktigt!

Här nedan finns information till er som gå på klubben om hur vi jobbar och vad ni bör tänka på.

Såhär jobbar vi:
Ledare kommer att hålla räkningen så att vi inte blir för många, och dela upp oss om det skulle ske.
Vi kommer i mesta möjliga mån att vara utomhus i parken runt kyrkan, åtminstone i början av terminen, och i andra hand inne i kyrkan där det ju är gott om plats.
Ledare kommer att möta upp och dela ut handsprit till alla när de kommer, och om vi går in tvättar vi händerna på vägen.
Vi kommer att ha markerade platser för att stå eller sitta så att ungdomarna får hjälp att hålla avstånd.
Vi hälsar med armbågen och vi varken kramas eller håller hand.
Vi har gjort en liten informationsfilm om de nya reglerna på klubben.

Viktigt att ni tänker på:
Era ungdomar måste stanna hemma om de är sjuka eller har minsta symptom på förkylning eller liknande. Vid tvekan och hängighet – stanna hemma!
Ni i familjen måste bedöma (kanske tillsammans med läkare) om er ungdom tillhör en riskgrupp eller är särskilt känslig och i så fall stanna hemma. Fundera också på om era ungdomar klarar av att följa de nya rutinerna.
Se till att er ungdom har fått koll på de nya rutinerna innan första träffen. En del klarar det själv, för andra är det bra att titta på film/bildstöd med någon i familjen och prata eller öva.
Det är viktigt att era ungdomar inte kommer för tidigt. Vi är redo att möta dem utanför kyrkan/i kyrkans entré först kl 18. Om de kommer tidigare finns vi inte till hands för att hjälpa till att hålla avstånd.

Håll koll här på vår hemsida så att ni märker om vi blir tvungna att ändra eller ställa in verksamheten.

Länkar med tillgänglig information om corona mer generellt, som kan vara till hjälp när ni pratar med era ungdomar om detta.

Information om corona med TAKK https://www.facebook.com/watch/?v=2536997396559269

Information om corona med pictogram https://www.ur.se/foraldrar/pictogramfilm-om-corona/

Information om corona med bildstöd https://www.akktiv.se/dart/Information%20om%20Corona.pdf

Information om corona lättläst https://www.fub.se/wp-content/uploads/2020/03/Information-om-corona-l%C3%A4ttl%C3%A4st-och-pictobilder.pdf

Hur man tvättar händerna film https://vimeo.com/399079469/d5f58129ea?fbclid=IwAR16RxlEEVRJ4Id-FNDNd0UrxpckyfnToBincJJIRDLGPXY18K0rWN82WCKY

Bildstöd: Hur man tvättar händerna